Sådan skal du IKKE opbevare dine HDMI-kabler

14 marts 2019
Anders Lundtang Hansen
Sådan skal du IKKE opbevare dine HDMI-kabler

Det er desværre lidt for let at kaste ens HDMI-kabel lidt henslængt over i et hjørne, når man ikke skal bruge det længere, eller bare lade det hænge ved den ene indgang fra enhed til brug, når man får brug for det senere.

Men det er slet ikke særlig godt for dine HDMI-kabler at opbevare dem således, og der er endnu flere ting, du ikke må gøre med dine HDMI-kabler, og det vil vi gennemgå nogle af tingene omkring i denne artikel.

Først henleder vi dog lige din opmærksomhed mod, at du kan erhverve dig nye og helt friske, gode og prisbevidste HDMI-kabler fra batteribyen.dk her: https://www.batteribyen.dk/kabler/audio-video-kabler/hdmi-hdmi-kabler

Men videre til det, vi lovede angående indholdet i denne artikel: Hvad du IKKE må gøre med dine HDMI-kabler.

– Forsøg helst ikke at have dem hængende på en måde, så dyr og børn let kan komme i kontakt med dem.

Dyrene kan bide i ledningerne og ødelægge dem, men børnene kan også komme til at lege med et kabel, der måske er sluttet til strøm. Og det kan få fatale følger.

– Bruger du ofte et bestemt HDMI-kabel, så foreslår vi, at du sømmer det fast på væggene med opsætningssøm fra det udgangspunkt, du skal bruge det, og videre hen til der, hvor det er tilsluttet.

Dette kan dog besværliggøre det ved senere renovering af boligen, men den tid den sorg. 

– Gem ikke HDMI-kablerne i lokaler, hvor de kan blive udsat for fugt, da de så langsomt går fugt i selve ledningen, så de ikke kan bruges igen.

– Hold også kablerne væk fra rum, der tidligere har haft besøg af for eksempel mus eller rotter. Skulle disse komme på besøg igen og bide i ledningerne, er de for altid ødelagt.

– Fold kablerne sammen, så de ikke vikler sig ind i sig selv, og læg dem separat, så de ikke filtrer sig sammen med andre HDMI-kabler eller andre ledninger.

Flere Nyheder