Sådan kan du holde dit trægulv flot, når du har kæledyr

05 september 2018
Emilie Ann Jacobsen
image

Det sætter sit præg på hjemmet, at du har kæledyr. Derfor er det vigtigt, at du tænker over, hvordan du kan sikre dit hjem, så det bliver ved med at være pænt, efter du har fået hund eller kat.

Det gælder faktisk i forhold til alle aspekter af hjemmet. Du skal ikke gå ud og købe et dyrt tapet, lige inden du anskaffer en hund eller kat. Det er i hvert fald en investering, som du kan komme til at fortryde. Derudover vil det også kunne betale sig for dig, at du får behandlet dit gulv på en måde, så det bliver mest muligt modstandsdygtigt over dyrenes kløer. 

Hvis din hund ikke selv slider sine kløer, kan det være svært for dig at sørge for, at de er så korte, at den ikke kommer til at lave ridser på gulvet. Derfor bør du behandle dit trægulv med en stærk lak. Det mindske risikoen for ridser markant. Læs mere om, hvordan du kan få behandlet dit gulv her

Et andet vigtigt aspekt i forhold til at have kæledyr er selvfølgelig rengøringen. Det sviner bare mere at have et kæledyr end ikke at have det. Forhåbentlig er den ekstra kærlighed og glæde, som du får ved at have dyret, de ekstra timer med støvsugeren værd. 

Når du skal gøre dit hjem klar til en hund eller kat, er det dog også vigtigt, at du tænker over rengøringen. Vælger du at få dit trægulv lakeret med en stærk lak, vil det også gøre gulvet nemt at støvsuge og vaske. 

Har du tæpper på gulvet, bør du vælge nogle, hvor hårene ikke sætter sig fast, men er nemme at få af. Nogle tæpper virker nærmest som magneter på katte- og hundehår. Dem bør du selvfølgelig styre langt udenom – særligt hvis du ikke har lyst til at støvsuge hver dag. 

Flere Nyheder