Professionel og sikker udskiftning af forruder

22 april 2020
Astrid Pedersen
Professionel og sikker udskiftning af forruder

Hvis din bil har fået knust sin forrude, eller har pådraget sig en større revne eller flænge deri, bør du hurtigst muligt kontakte en autoglas montør.

Det er meget vigtigt, at forruden repareres før du atter triller ud på vejene. Dette skyldes flere forskellige faktorer. For det første er der den indlysende, at en større skade i forruden begrænser dit udsyn som fører af bilen. Et begrænset udsyn er lig med kompromitteret sikkerhed, både for dig selv og for de øvrige trafikanter på din vej.

Men dette er ikke den eneste måde hvorpå sikkerheden ved kørsel er nedsat, når du kører rundt med en smadret forrude. Bilens ruder er nemlig for det andet en central del af karosseriets sikkerhedsmæssige struktur. Såvel forrude som bagrude og sideruder spiller en væsentlig rolle, når det handler om bilens stabilitet, for eksempel hvis du skulle gå hen og blive impliceret i et trafik uheld.

Derfor er det ikke blot vigtigt at få skiftet forruden, når den går itu. Det er også vigtigt, at monteringen foregår på professionel vis – og at det autoglas, som anvendes ved udskiftning af forrude, er godkendt og holder en høj standard.

Hvor kan jeg få skiftet min bils forrude?

For det tredje gælder det for de fleste biler af nyere dato, at megen elektronik er integreret i forruden – for eksempel regn sensor og vognbane assistent, men også nødbremse system. Det er meget vigtigt, at dette ekstra udstyr virker hensigtsmæssigt og korrekt. Og derfor bør du altid få foretaget udskiftning af forrude hos en autoriseret fagperson, for eksempel en Dansk Bilglas A/S montør.

Dansk Bilglas A/S anvender udelukkende autoglas fra de samme leverandører som bil fabrikanterne selv bruger. Og så vil Dansk Bilglas A/S altid kunne tilbyde kalibrering af bilens udstyr, når du får foretaget udskiftning af forrude. Læs mere på bilglas.dk

Flere Nyheder