Hvor opstiller man bedst ens surround receiver?

31 januar 2019
Anders Lundtang Hansen
Hvor opstiller man bedst ens surround receiver?

Det handler ligesom med så mange andre ting i ens bolig om, at man placerer ens ting korrekt, så man får det fulde udbytte af funktionen, farven og indretningen ud af det.

Formentlig ønsker man god benplads ved lænestolen i hjørnet af lokalet. Det kan være, plakaterne på væggene skal kunne ses fra mange vinkler, eller at man ønsker, der kan sidde flest mulige personer omkring et sofabord.

Dog er det lidt anderledes, når man opsætter et surroundsound-anlæg og i den forbindelse også, når man skal opsætte en surround receiver, som man ønsker, skal komplementere anlægget, man har sat op.

Det kan sagtens tænkes, at man har købt en surround receiver hos hifi-freaks, og så ønsker man at få det fulde udbytte ud af den også.

I den forbindelse er der flere ting, du skal have in mente, når du sætter dette system op, som vi vil komme ind på i det følgende.

For som vi nævnte tidligere, så er det lidt anderledes, når man vil sætte HiFi-udstyr op i et lokale end så mange andre ting, for i sig selv fylder anlægget nok ikke det store, når man for eksempel sammenligner med en sofagruppe, og nogle højtalere til dette anlæg kan endda hænges op.

Men derfor er man nødt til at indtænke akustikken i det lokale, hvor man opsætter udstyret.

Ofte vælger man, at alle husets beboere skal have fuldt udbytte af ens HiFi-anlæg med dets moderne surround receiver, der gør, at man kan koble endnu flere højtalere til anlægget og få en endnu mere omfangsrig oplevelse.

Det kan dog kun lade sig gøre, hvis du ved, hvordan du udnytter rummets akustik bedst muligt.

I en stue er de ofte mange andre møbler og genstande, der hindrer lydens gennemstrømning på bedste vis.

Derfor ser man tit, at man afsætter et lokale helt for sig selv til at sætte surround-anlægget op, så man udnytter rummets omgivelser til perfektion.

Du skylder du dig selv og værket for at lade det komme til fuld udnyttelse.

Flere Nyheder