Giv badekarret ny emalje med maling af badekar

15 juni 2019
Astrid Pedersen
Giv badekarret ny emalje med maling af badekar

Et badekar, som er blevet flittigt brugt igennem årtier, kan ikke undgå at vise tegn på slid. Uanset hvor grundigt – og hvor ofte – du rengør og afkalker dit badekar, vil emaljen blive slidt. Emaljen er det lag, som sidder på badekarrets inderside, og som gør denne glat, hård og vandtæt. Når emaljen med tiden eroderes, vil kalk, rust og okker få nemmere ved at indlejre sig, og skabe skæmmende, misfarvede plamager i emaljens overflade.

Du har sikkert set disse tegn på slid i bunden af karret foran afløbet, eller rundt om de rør, som fører vand til armaturet. Disse misfarvninger får badekarret til at fremstå uappetitligt og uhygiejnisk, hvilket det for så vidt også er. I de ru plamager samler der sig nemlig rester af hud og sæbe, når karret bliver brugt til karbad – og dette skaber gode vækst- og leve betingelser for bakterier, svampe og andre mikrober. Du bør, med andre ord, ikke anvende dit slidte og plettede badekar som hjemmespa – af helbredsmæssige årsager.

Hvad stiller jeg op med et grimt og slidt badekar?

Her tænker du måske, at det nemmeste og mest nærliggende vil være at skrotte badekarret – enten til fordel for et nyt badekar, eller med den hensigt i stedet at opføre en mere strømlinet og plads besparende bruseniche. Men det er faktisk slet ikke sikkert, at det er nødvendigt at indkøbe et nyt badekar. Og det er faktisk synd at bytte et funktionelt badekar ud med en bruseniche.

Badekar er den direkte genvej til luksus oplevelser i eget hjem – og det er der mange, som værdsætter. Selv om du ikke er en af dem, bør du tænke på, at et lækkert badekar i eget hjem kan øge værdien af din bolig ganske betragteligt. Så hvorfor ikke bare sørge for, at den slidte emalje bliver udskiftet – det er både hurtigere og billigere en at skille sig af med badekarret.

Læs mere om ny emalje til dit badekar på https://ny-emalje.dk/emaljering-af-badekar/ 

Flere Nyheder