Få hjælp til afvænning på et professionelt misbrugscenter

27 november 2018
Astrid Pedersen
Få hjælp til afvænning på et professionelt misbrugscenter

De fleste misbrugere ønsker sig kun én ting: At blive fri for afhængigheden, og komme til at leve et normalt liv. Desværre kræver en afhængighed mere og mere stof, efterhånden som man bliver viklet længere og længere ind i misbruget. Uanset om det drejer sig om hårde, illegale stoffer (for eksempel amfetamin, kokain eller heroin), eller om man har udviklet en afhængighed af alkohol eller receptpligtig medicin, er et misbrug et misbrug.

På trods heraf vil mange misbrugere leve en dobbelt tilværelse, hvor de på den ene side virkelig gerne vil af med det opslidende og alt fortærende overforbrug af skadelige stoffer, og på den anden side negligerer problemet, simpelt hen fordi det er for svært at indrømme, at man ikke ved, hvordan man skal komme ud af afhængigheden. Når stoffet har fået overtaget i den misbrugsramtes liv, vil det ofte forholde sig sådan, at vedkommende ikke føler sig som sig selv uden at have indtaget medicinen, eller have opnået en vis funktions promille. Og det øjeblik, misbruget er nået så langt ud, skal der professionel hjælp til for at komme ud af det.

Slip af med det farlige misbrug med et ophold på et misbrugscenter

Er du eller en af dine nærmeste ramt af et misbrug af alkohol eller medicin, som er kommet helt og aldeles ud af kontrol, er det om at handle med det samme. Det er meget vigtigt, at en misbrugsramt kommer under behandling – og gerne i omgivelser langt væk fra vedkommendes vante miljø, hvor han eller hun kan få tid og ro til at komme sig oven på såvel de fysiske abstinenser som den enorme påvirkning, den livsændrende beslutning har på psyken. Under opholdet – som typisk er på omkring fem uger – tilbydes misbrugsbehandling med afsæt i Minnesota modellen samt individuel terapi og støtte fra de dygtige misbrugskonsulenter.

Læs mere om misbrugsbehandling på behandlingscenter-stien.dk

Flere Nyheder