Få familien ud af misbruget med et ophold på et misbrugscenter

Få familien ud af misbruget med et ophold på et misbrugscenter

Misbrugscenter 0 Comments

Et misbrug er et misbrug, uanset hvad objektet for misbruget er. Afhængigheds betinget misbrug kan opstå på mange forskellige måder, og visse mennesker er i højere grad disponeret for at udvikle en afhængighed af stoffer, alkohol, tobak, medicin, spil eller måske endda sex eller kærlighed, end andre. Om man er tilbøjelig til at blive afhængig har meget at gøre med ens genetik, ens opvækst samt om man har været udsat for store svigt eller meget svære begivenheder i løbet af sit liv.

Børn af alkoholikere, som for det første med stor sandsynlighed har den genetiske disposition, for det andet er vokset op med alkohol tæt inde på livet og for det tredje oplever netop svigt og utryghed i de tidlige barndomsår, vil have øget risiko for at gentage dette mønster i deres voksenliv.

Hvordan kan jeg bryde mønsteret for min familie?

Er din ægtefælle eller kæreste ramt af et misbrug – hvad end det drejer sig om for eksempel alkoholisme eller pillemisbrug – er det således vigtigt, at du gør alt, hvad du kan, for at få ham eller hende i behandling. Ikke mindst for børnenes – og hele familiens – skyld. En familie, hvor en af – eller begge – forældrene er misbrugere, vil hurtigt miste sin sammenhængskraft, og sandsynligheden for en hård og ulykkelig skilsmisse, som vil tære hårdt på alle parter, er stor.

Du bør dog ikke påtage dig opgaven på egen hånd. Der er alt for stor risiko for, at du vil gøre ondt værre, hvis du selv forsøger dig med at presse afvænning ned over hovedet på din nærmeste. Hvad du der imod kan gøre, er at kontakte et misbrugscenter, hvor dygtige og erfarne behandlere og misbrugskonsulenter står parat til at hjælpe dig og din familie med at slippe ud af den onde cirkel, og opbygge et liv uden afhængighed og misbrug.

Læs mere om misbrugsbehandling på behandlingscenter-stien.dk