Ensartet og skinnende trægulv med en professionel gulvslibning

31 januar 2019
Astrid Pedersen
Ensartet og skinnende trægulv med en professionel gulvslibning

Et velholdt og velplejet trægulv – hvad end der er tale om et plankegulv i massiv eg, et klassisk bræddegulv, eller et smukt og stilfuldt sildebens parket gulv – er et aktiv for enhver bolig. Er dit hus eller din lejlighed i besiddelse af et originalt trægulv, er du med andre ord usædvanligt heldigt stillet – naturligvis forudsat at gulvet er intakt og uden de store skader.

Et slidt trægulv fremstår nusset og beskadiget

Går du i salgstanker, er det værd at tage i betragtning, at dit grimme trægulv sagtens kan trække ned på det samlede indtryk, en potentiel køber får af dit hjem ved førte øjekast – for eksempel i forbindelse med en fremvisning eller et åbent hus arrangement. Måske ser du ikke selv slitagen på dit gulv, fordi du er blevet vænnet langsomt til det over en årrække.

Men hvis du kigger godt efter, vil du kunne se pletter og skjolder fra spildte, farvede væsker – for eksempel kaffe, rødvin eller saftevand – som er blevet suget op i de slidte gulvbrædder. Du vil se de tydelige slidspor, som fremkommer, når støv og skidt trædes ned i træværkets overflade, der hvor gulvet slides allermest, for eksempel rundt om sofabordet eller spisebordet. Og du vil få en fornemmelse af, at træværket har fået en øget tendens til at danne splinter på grund af udtørring i overfladen. Dit trægulv vil således fremstå snavset og ujævnt – og du vil ikke kunne redde det ved en almindelig gulvvask.

Giv træværket nyt liv med en grundig gulvslibning

Hvad du der imod kan gøre, er at give gulvet en effektiv gulvslibning – helst ved en professionel fagmand. En dygtig gulvsliber vil kunne genskabe dit smukke og ensartede trægulv. Og dette vil hurtigt vise sig at være en investering, som er alle pengene værd.

Læs mere på gkservice.dk

Flere Nyheder