En smykke kan gøre hele forskellen på et outfit

10 juni 2020
Lotte Hindsberg

Et smykke er ikke bare et smykke. Det er et “statement” og fortæller meget om dig. Nogle sværger til dyre ægte smykker. Andre til at have en billig stor rundt om armen. Andre igen mixer alt efter hvad de har på af tøj og har lyst til lige den dag. Det er blandt andet også derfor at udvalget af smykker er så stort. Det er muligt at finde noget til enhver smag. Det helt rigtige smykke kan også forvandle en kjole fra at være halvkedelig til at ligne en hel million.

Det interessante med smykker er, at de aldrig går af mode og kan bruges igen og igen. Samtidig kan de gives videre i arv fra en slægtning til den næste.

Mænd og smykker

Det har indtil nu primært været kvinder, der har gået med smykker. Hvis man ser bort fra en enkel vielsesring og måske en anden ring, der måske viser hvilken universitet man har gået på. I dag er det mere almindeligt at mænd går med smykker. Det har blandt andet David Beckham sørget for med sin hang til smykker og hans kæmpestore diamantørering, der blev et stort modefænomen blandt mange mænd.

Der findes også i dag mange andre smykker til mænd der er knap så markante. Man kan også vælge at give et smukt sæt manchetknapper eller en diskret halskæde.

Smykker som medgift

I nogle lande og kulturer er det kostume at der bliver givet smykker ved et bryllup. Primært guld. Det er kvinden der modtager guldet. Det er hendes sikkerhed eller pension, hvis der skulle ske noget med manden, så han ikke er i stand til at forsørge hende, når hun bliver gammel. Det er ikke småpenge der gives for. Det kan let blive for beløb der er større end 30.000 kr. der bliver givet for, alt afhængig af hvilken socialklasse parret kommer fra.

Flere Nyheder