Emaljering af badekar – når du vil have luksus og wellness i eget hjem

23 september 2019
Astrid Pedersen
Emaljering af badekar - når du vil have luksus og wellness i eget hjem

Ønsker du dig din helt egen wellness klinik, så du slipper for at betale formuer for at gå i spa rundt omkring i byen? Så kan det være, at du faktisk allerede er i besiddelse af grundelementet til en lækker hjemmespa – nemlig et rummeligt badekar i eget badeværelse.

Mit badekar er grimt og slidt – hvad gør jeg?

Det kan også samtidig sagtens være, at dit gamle badekar ikke just indbyder til de store wellness oplevelser. Måske er emaljen efter mange års brug blevet så slidt, at der har dannet sig grimme, misfarvede plamager på indersiden af badekarret. Der hvor karret før var smukt, hvidt og skinnende, er det nu gulligt, mat i øverfladen, og med en ru, ubehagelig fornemmelse. Dette skyldes, at emaljen er blevet så slidt, at kalk, okker og rust fra vandrørene har kunnet aflejre sig, og der dannet de grimme og uappetitlige plamager.

Disse er ikke udelukkende ulækre at se på – de er også forbundet med en helbredsmæssig risiko. Der samler sig nemlig hurtigt sæbe og hud rester i den ru overflade, hvilket danner grobund og perfekte vækstbetingelser for sygdomsfremkaldende mikroorganismer så som svamp og bakterier. Dette er ikke just befordrende for et langt, varmt luksus karbad. Og du har sikkert mange gange overvejet, om ikke det gamle badekar skulle skrottes til fordel for et nyt – eller skiftes ud med en mere økonomisk og praktisk bruseniche, som både er pladsbesparende og moderne.

Men her bør du tænke dig om en ekstra gang – for du kan med stor sandsynlighed redde dit gamle badekar, og med de rette midler få det til at stå som nyt igen. En dygtig badekarsmaler – som er en håndværker med speciale i restaurering af badekar – kan på få timer erstatte den gamle, slidte emalje med en ny og skinnende, og dermed genskabe dit lækre badekar.

Få et godt tilbud på maling af badekar på emaljering-af-badekar.dk

Flere Nyheder