bliv tørlagt med en effektiv alkoholbehandling

01 november 2018
Astrid Pedersen
image

Alkoholisme er en sygdom. I lighed med mange andre former for afhængigheds betinget misbrug, er alkoholisme på listen over lidelser, som faktisk betegnes som en sygdom som har dybere rødder end blot rusen og substansen. Der ligger ofte genetisk betingede faktorer til grund for udviklingen af et misbrug – og alkoholisme er blandt de mest almindelige og fremherskende former for afhængighed i Danmark. En uheldig kombination af alkoholens indvirkning på fysikken såvel som psyken og så dens høje tilgængelighed ligger til grund for den skræmmende statistik, som beretter om hundrede tusindvis af svært alkoholiserede mennesker i Danmark – og fire tusind dødsfald med direkte relation til alkohol misbrug hvert eneste år.

Kan alkoholisme kureres?

Desværre hører alkoholisme ikke til de sygdomme, som kan kureres eller helbredes. Men det er muligt gennem intensiv, professionel behandling og med den rette støtte og omsorg at blive afhængigheden kvit. Tørlagte alkoholikere, som har gennemgået et effektivt behandlingsforløb, vil heller aldrig omtale sig selv som helbredte, men som ædru. Alle som én gang har været fanget i alkoholismens kløer, ved, at hver eneste dag er en kamp imod trangen til at tage bare én lille sjus. Men da de gennem behandlingsforløbet er blevet klar over deres egen magtesløshed overfor alkoholen, og samtidig lært de rette teknikker til at modstå fristelsen, kan tørlagte alkoholikere faktisk opretholde en meningsfuld tilværelse, på trods af deres disposition.

Hvor finde jeg effektiv alkoholafvænning?

Har du eller en af dine nærmeste brug for at komme i behandling mod alkoholisme, kan det anbefales, at behandlingen foregår på et professionelt misbrugscenter. På den måde er den misbrugsramte effektivt sikret imod tilbagefald i den periode, afvænningen står på. Og selve det at komme lidt på afstand af sit vante miljø, kan være særdeles virkningsfuldt. Du kan kontakte Behandlingscenter Søby Park, hvor dygtige misbrugskonsulenter sidder klar til at hjælpe dig eller dine nærmeste, via hjemmesiden https://www.behandlingscentersoebypark.dk/ 

Flere Nyheder