Begravelseshjælp? Kontakt bedemand i Pandrup

05 august 2022
admin

editorial

Har du for nylig mistet en person i din familie eller i din nære vennekreds? Så får du behov for hjælp til alle de praktiske aktiviteter, som opstår i kølvandet på et dødsfald – her under bisættelse eller begravelse. Og her kan du med stor fordel samarbejde med en bedemand.

Hvordan kan en bedemand hjælpe mig?

Bedemanden hjælper dig med at løse alle de opgaver, som gør livet efter et dødsfald ekstra svært. Hvis du lige har mistet et menneske, som stod dig nært, er der ikke noget at sige til at du har svært ved at overskue dette store stykke arbejde. Og her kan en bedemand være til endog særdeles stor hjælp.

Hvornår skal jeg tilkalde bedemanden?

Du kan kontakte bedemanden, så snart du har modtaget dødsattesten. Bedemanden vil derefter hjælpe dig med alle de praktiske aspekter af begravelsen eller bisættelsen.

Hvad gør en bedemand?

Bedemanden hjælper med at kisteilæggelse og sørger for at den afdøde iføres eventuelle ligklæder. Bedemanden vil også hjælpe med at beslutte, om der skal udføres en kremering med efterfølgende nedsættelse af urne, eller om der skal finde en klassisk jordfæstelse sted.. En bedemand vil hjælpe med alle detaljerne, herunder opsætning af kiste, urne og gravsten.

bedemand Pandrup

Endelig står bedemanden også for kontakten med præsten og kirkekontoret for at organisere begravelsen eller bisættelsen. For personer med anden trosretning, skal bedemanden tage hensyn til særlige skikke og ønsker.

Hvad er en bedemands rolle i forbindelse med selve begravelsen?

En bedemand kan også være nyttig i forbindelse med planlægning af begravelse eller kremering, som omfatter praktiske opgaver som f.eks. at arrangere transport og opbevaring af den afdøde. En bedemand vil organisere begivenheden i samråd med præsten og kirkebetjenten.

En bedemand kan også hjælpe dig med at kontakte venner og slægtninge, som kan være interesserede i at deltage i begivenheden og vise deres respekt ved begravelsen. Bedemanden kan f.eks. hjælpe dig med at forberede og indsende en dødsannonce til lokale eller nationale aviser.

Find bedemand i Pandrup på baggesen.dk.

Flere Nyheder